11 Eylül 2014 Perşembe

Hangi E-fatura Çözümünü Seçmeliyim?

Hangi E-fatura Çözümünü Seçmeliyim?


GİB e-fatura kullanıcıları için 3 farklı çözüm yolu önermiştir.
1 - Portal Çözümü
2 - Entegrasyon Çözümü
3 - Entegratör Çözümü ( Özel Entegrasyon )
E-Fatura Portal Çözümü Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "www.efatura.gov.tr" internet adresinden ücretsiz olarak sunulan bir e-fatura uygulaması hizmetidir. Bu çözümü kullanan firmalar portal üzerinden e-fatura gönderebilir ve alabilirler.

Entegrasyon Çözümü ile kurum/firma tüm bilgileri kendi bilgi işlem altyapısında tutmaktadır. GİB sistemine 7/24 bağlı olacak sunucuları ile sınırsız adette efatura gönderebilir ve alabilirler.  Özellikle aylık fatura sayısı ( Gelen + Giden ) 1500 ü geçen firmaların e-fatura entegrasyon sunucusuna geçmesi tavsiye edilir.
Entegratör ( Özel Entegrasyon  ) Çözümü ile kurum/firma tüm efatura işlemlerini e-fatura  entegrasyon izni almış entegratör firma aracılığı ile yapmaktadır. Bu hizmet karşılığında entegratör firmalar fatura bazında ücret talep etmektedir.

Aylık size gelen ve giden e-fatura sayısına göre farklı çözümler seçilebilir. E-fatura sayısına göre çözüm önerilerine bakmak için lütfen tıklayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e - FATURA UYGULAMASI MEVZUATI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR - 13

Dahilde işleme izin belgesi kapsamında düzenlediğim efaturalar, fatura üzerinde ait olduğu DİİB numarası bulunmadığı gerekçesiyle GTB y...